Борсите в САЩ реагираха позитивно на сигналите от Федералния резерв

Два от основните индекси на борсите отвъд Океана приключиха сесията с ръстове, след като търговците бяха успокоени от сигналите, които изпраща Федералният резерв след последното си заседание в края на юли. Единствено Nasdaq затвори сесията с нищожен спад в рамките на 0,02 на сто.

Днес бяха публикувани стенограмите от срещата на ФЕД от 30 юли и от тях става ясно, че институцията ще продължи да подкрепя американската икономика, въпреки ръста на заетостта, пише Bloomberg.

Федералният резерв вече посочи, че ако макроикономическите данни се движат по-бързо към определените цели, може да пристъпи по-рано от очакваното към увеличаване на основния лихвен процент, коментира Тод Саламон и допълни, че „това все още е едно голямо „Ако”.

По думите на управителя на ФЕД – Джанет Йелън, покупката на лоши активи може да бъде прекратена през октомври, но лихвеният процент ще остане нисък „значително време” след това.

След оживлението, което предизвика Федералният резерв, S&P 500 се опита да покори нов исторически връх. Индексът обаче финишира под рекордните 1987,98 пункта, записани на 24 юли. Днес S&P 500 достигна стойност от 1 986,51 пункта, което представлява ръст от 0,25 на сто.

За Dow Jones ръстът е в рамките на 0,35% до ниво от 16 979,13 пункта. Nasdaq прекъсна „зелената” си сесия, макар и намалението да е с минималните 0,02% до 4 526,48 пункта.

Акциите на Apple постигнаха рекордна цена след сплита, извършен в началото на юни. Търговията с акции на технологичния гигант за кратко се извършваше при ниво от 100,77 долара за брой. В крайна сметка обаче сесията приключи при цена от 100,57 долара за брой или увеличение от едва 0,1 на сто.

Сред големите губещи днес е Hertz. Компанията очаква, че ще се размине с първоначалните прогнози за финансовите си резултати за тази година и това доведе до спад на акциите в рамките на 4% до цена от малко над 30 долара за брой.

През деня акциите на компанията регистрираше по-значим спад – в рамките на 10%, но новината, че Карл Айкан вече е притежател на 8,46% от Hertz ограничи загубите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *