Борсовият оборот достигна до 716 хиляди лева преди обяд

Силен оптимизъм се наблюдаваше на БФБ в ранната част на сесията, като всички борсови индекси повишиха нивата си от вчера. С най-силен ръст е имотният BGREIT в размер на 2,43%, SOFIX е нагоре с 1,18%, а BG40 и BGTR30 съответно се повишават с 1,91% и 1,45%. Борсовият оборот достигна до 716 хиляди лева около 11 часа, съставен изцяло от сделки сключени на регулиран пазар.
„Параходство Българско речно плаване“ АД-Русе е лидер на официален пазар с ръст в цената си от 15,74%, но при едва 35 изтъргувани книжа. С повишения на този сегмент са още книжата на „Централна кооперативна банка“ АД, „Първа Инвестиционна Банка“ АД, Кораборемонтен завод „Одесос“ АД, „Оргахим“ АД и „Холдинг Пътища“ АД, като повишенията са в диапазона от 2-3%.
Точно обратното акциите на „Катекс“ АД губят близо 14% от пазарната си капитализация при обем по позицията от 610 лота.
На неофициален пазар от ликвидните компании поскъпват „Еврохолд България“ АД при обем от 13 хиляди акции и ръст от 3,33%, „Българо-Американска Кредитна Банка“ АД добава към пазарната си оценка близо 5%, а „Евро инс“ АД е нагоре с 2,54%.
Тук понижения отчитат „Неохим“ АД-Димитровград, „М+С хидравлик“ АД-Казанлък и „Захарни заводи“ АД-Горна Оряховица, като спадовете са от порядъка на 2-4%.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *