Браун: Край на краткосрочните бонуси

Според британския премиер, само правителството може да накара пазарите да работят за обществения интерес, а не за техния собствен

Британският премиер Гордън Браун заяви пред активисти на Лейбъристката партия в Шотландия, че сега той се бори за общи международни стандарти за ограничаване на заплатите на банкерите и „край на културата на краткосрочните бонуси“, пише британският вестник „Дейли Телеграф“.
Речта на премиера, която последва срещата му с президента на САЩ Барак Обама във Вашингтон през тази седмица, беше последния етап на подготовката на Браун за икономическата среща на страните от Г20, на която той се надява да получи подкрепа за своите планове за реформи.
„Само правителството може да накара пазарите да работят за обществения интерес, а не за техния собствен“, заяви Браун на конференция на шотландските лейбъристи в Дънди.
„Ние вярваме, че пазарите имат нужда не само от хора с пари, но и с морал, и че банките винаги трябва да служат и на обществото, а не само на себе си“, допълни Браун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *