• NeoSky: Situs Resmi Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan 5000
  • Slot Pulsa 5000 MATUG Tanpa Potongan – Gacor dan Maxwin Mudah 2024
  • Slot Pulsa Tanpa Potongan - Gacor dan Mudah Menang
  • Браун няма да пуска българи и румънци – Финансови новини

    Браун няма да пуска българи и румънци

    Без добър английски няма да има гражданство, казва кандидатът за премиер

    ЛОНДОН. Британският финансов министър Гордън Браун, който настойчиво се стреми да заеме мястото на премиера Тони Блеър, се обяви против пълното отваряне на пазара на труда за българи и румънци, когато страните им станат членки на ЕС догодина. „Смятам, че се нуждаем от политика на управляема миграция. Трябва да го имаме предвид в случая с България и Румъния“, каза той в интервю за Би Би Си.

    Засега премиерът Блеър не е обявил позицията си по въпроса, но решение трябва да бъде взето тази есен. Дебатът по темата продължава във Великобритания. Профсъюзите призоваха правителството да даде неограничен достъп за работници от България и Румъния. „За да се реши проблемът, трябва да се спре експлоатацията, а не да се спускат кепенците“, казва генералният секретар на британските профсъюзи Брендън Барбър, цитиран от в. „Индипендънт“. Но организацията на работодателите Си Би Ай е против и настоява за пауза, преди да бъдат допуснати нови работници.

    В контекста на борбата срещу тероризма Браун настоя чужденците да учат английски език, ако искат да станат британски граждани. „Нуждаем се от по-силно чувство за гражданство и от по-голям принос от страна на тези хора, които искат да бъдат наши граждани“, каза той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *