Британските авиолинии търсят доброволци да отложат полетите си

© Снимка:ЕПА/БГНЕС

Британските авиокомпании търсят доброволци, които да се откажат от резервираните си полети, за да могат хиляди пътници, блокирани в различни части на света заради облака от пепел от исландския вулкан, да се върнат по домовете си.
„Бритиш Еъруейз“ призова клиентите си, резервирали презокеански полети до 2 май, да отложат пътуванията си, за да могат да бъдат извозени всички блокирани пътници. От „Върджин Атлантик“ съобщиха, че десетки доброволци вече са отложили пътуванията си.
Великобритания отвори въздушното си пространство във вторник след шест дни, през които в страната не се обслужваха никакви полети. Все още обаче десетки хиляди британци не могат да се завърнат по домовете си.
10 хиляди британци са блокирани в Египет, 13 хиляди в САЩ, 8 хиляди в Индия, 5 хиляди в Южна Африка и близо 5 хиляди в Тайланд и Малайзия.
Авикомпаниите предлагат на пътниците да променят резервациите си за по-късна дата, без това да оскъпи цената на билетите. Изискването е полетът да бъде промененс най-малко една седмица по-късно от предварително резервираната дата

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *