Британските търговци измислиха лотария за предколедно мамене на клиенти

Великобритания /КРОСС/ Специална лотария, според пощенския код, ще бръкне в джоба на британците два пъти по-дълбоко, без те да се усетят при купуването на коледни подаръци, информира в електронното си издание британският вестник Дейли Мейл. Разследване на изданието установило,че едно и също нещо се продава на тотално различни цени в Лондон и северната част на страната, например.
Принципът е измислен от самите собственици на магазините. Те първо питат хората, дошли при тях къде живеят. Ако са от региона, цената е нормална, но ако са от място, което е на повече от 500 километра от магазина, тогава исканата сума се удвоява. Продавачите знаят,че сега е сезона на коледните покупки и са решили с подмолни трикове да изпразнят портфейлите на лековерните британци.
Готварска книга на популярния във Великобритания Хестън Блументал в Лондон се купува за 30 лири /около 60 евро/, а в Бирмингам и Нюкасъл същото нещо се продава за 35 лири. Електронни игри в Бирмингам се намират за 19.99 лири, но в Лондон вървят за 22.49 лири. Електронна четка за зъби на Филипс, която предпазва от възпаление венците, в Лондон може да се купи за 97.88 лири, а в Глазгоу за нея човек трябва да се бръкне с цели 156.59 лири.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *