Британците ще харчат по-малко тази Коледа

Британците смятат да изразходват по-малко средства за подаръци тази Коледа спрямо миналата година, тъй като са разтревожени от растящата безработица и данъците, сочат данните от проучване на общественото мнение.
Broker Execution Ltd изготви представителна извадка от 2 000 граждани на Великобритания в периода 20-26 октомври. Анкетата установи, че участниците в нея са готови средно да похарчат 358 паунда /$ 593/ за подаръци тази година, което е с 4% по-малко от прогнозите.
Около 40% посочват, че биха изразходвали по-малко средства от миналата година, а 10% са заявили, че ще изхарчат много по-малко, докато около 50% смятат да изразходват същите средства както миналата година.
Все още много смятат, че опасността от това да останат без работа е надвиснала над тях, а половината мислят че данъците и сметките ще се увеличат. Хората съкращават разходите, увеличавайки спестяванията и изплащайки натрупаните дългове, посочва анализаторът Каролин Гъливер. За момента, прогнозата за разходите по Коледа, е дори по-слаба от 2008 г., добави тя.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *