Броят на загиналите при земетресението в Турция достигна 459 души

 
В момента има спешна нужда от палатки,одеала, сглобяеми жилища, строителни материали, уточни турското външно министерство от страна, на което са били изпратени писма до 30 държави, между които има и страни, с които Анкара има проблеми като Израел, Армения и др.
Израел е една от първите държави, която спешно се е отзовала на призива и с товарен кораб изпраща исканите помощи. Израелският президент Шимон Перес лично по телефона е изказал съболезнованията си на премиера Р.Т.Ердоган, с когото от дълго време бяха в конфликт.
Японското правителство изпраща големи количества палатки и помощ в размер на 30 млн.японски йени.  Готовност да окажат помощ са изразили Русия, Сащ, Китай, страните от Европа, Азербайджан, Ирак, Иран, Пакистан и др.
В поразения район продължава да нараства броя на жертвите, който достигна 459 души, а ранените са 1352.  Продължават спасителните работи. Десетгодишно дете бе намерено живо след като 54 часа е престояло под руините.
Във вечерните часове вчера трус с магнитуд 5.6 по Рихтер отново разтърси Ван. Досега са произлезли над 200 вторични труса.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *