Броят на очакваните бежанци в Германия за 2015 г. е вече 1.5 млн. души

Властите в Германия очакват до 1.5 млн бежанци да пристигнат в Германия тази година, предаде Bild, цитиран от Евроактив, позовавайки се на доклад, в който числата значително са пораснали от посочените по-рано очаквани 800 000 до 1 млн. души.

Източникът на изданието е конфиденциална вътрешна прогноза, изготвена от отговорните за имиграцията органи в Берлин.

Властите са обезпокоени заради риска от привършване на предвидените ресурси и трудностите при осигуряване на достатъчно места за подслон и санитарни съоръжения за новопристигащите.

„Миграционният натиск ще се увеличи още. В момента очакваме от седем до десет хиляди нелегални пресичания на границата всеки ден в четвъртото тримесечие. Този голям брой на бежанците задейства риска да се превърне в огромна тежест за властите и общините“, се посочва в доклада.

В доклада се споменават и прогнозите, че тези, които вече са получили бежански статут, ще доведат и семействата си в Германия. Ако се вземат предвид семейните структури в Близкия изток, това би означавало, че всяко лице от този регион, което е получило убежище, ще доведе средно от 4 до 8 членове на семейството си в Германия в течение на времето.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви в неделя, че Европа има нужда да ограничи броя на хората, пристигащи в континента.

В същото време рейтингът на канцлера Ангела Меркел достигна рекордно ниски нива, след като тя заяви, че Германия ще предостави бежански статут на бягащите от войната в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *