БСП обвини Искра Фидосова в конфликт на интереси

БСП ще внесе сигнал за конфликт на интереси срещу председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.Сигналът ще бъде внесен в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в Народното събрание, съобщи „Фокус“.
Основание за това е декларацията за конфликт на интереси на Фидосова, в която са посочени три кредита, изплащани от нея. По два от тях общата сума на вноските е 6700 лева, а по третия тя дължи общо 40 000 лева.
По думите на говорителката на БСПКорнелия Нинова с депутатската заплата – около 2,5 -3000 лева, Фидосова не би могла да изплати вноските си.
„Фидосова не е декларирала други свои доходи и за това остава неясно как тя изплаща задълженията си – председателят на ПГ на ГЕРБ е декларирала, че не развива търговска дейност и не участва в управителни съвети“, коментира още Нинова.
Според нея Фидосова не е декларирала и това, че преди да стане народен представител е имала нотариална кантора в Монтана. Това изискване фигурира в декларацията за конфликт на интереси.
Корнелия Нинова каза още, че има сигнали и за други представители на управляващите за това, че са в конфликт на интереси. Останалите имена ще бъдат оповестени следващата седмица, заканиха се от БСП.
„Ще искам комисията да направи разследване и да я разпита има ли нерегламентирани доходи и какъв е произходът на средствата, с които разполага. Управляващите демонстрират политическо лицемерие и двуличие и газят законите като булдозери“, заяви още Нинова, цитирана от БТА.
В отговор на въпрос какво се случва с иска за клевета срещу Фидосова, червената депутатка отговори, че всичките й молби са блокирани, защото тя има имунитет на народен представител. Нинова обаче призова Фидосова да се откаже от него, за да има обективно разследване. Преди месец Корнелия Нинова обяви, че ще съди Искра Фидосова за клевета заради твърденията й, че е участвала в корупционни схеми и източване на „Булгартабак“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *