БСП пита истина ли е това за Йосич и Борисов

БСП изразява изключителното си безпокойство от показанията на международния наркотрафикант и един от най-търсените в Европа хора от подземния свят Сретен Йосич, в които той твърди, че в България е бил под закрилата на Бойко Борисов.
Това се заявява в позиция на партията, предаде БТА.
Вчера сръбски и български медии информираха, че сръбският наркотрафикант е заявил по време на съдебния процес срещу него, че българските служби за сигурност и лично Бойко Борисов са го покровителствали по време на пребиваването му в България.
БСП настоява компетентните български органи да извършат незабавна и задълбочена проверка на тези твърдения. Не е възможно един политик – кмет на най-големия български град и лидер на влиятелна партия, да бъде подозиран в закрила на престъпник, се посочва още в позицията.
БСП не се наема да отсъжда дали твърденията на Йосич са истина или лъжа. Българското общество обаче се нуждае от истината по случая. Нуждае се от осветляването на биографията на господин Борисов – както за периода в началото на прехода, когато той бе едно от активните действащи лица в охранителния бизнес, така и за времето, когато беше на висок пост в МВР, смятат от БСП.
Опит за провокация и оправдание пред съдебните власти. Така самият Бойко Борисов определи твърденията на Сретен Йосич. Борисов припомни, че самият той е наредил задържането на Йосич, докато изпълняваше длъжността на главен секретар на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *