БТПП: Няма как да просперира България, ако електронното правителство не се случи

БОРКОР има вече по-ясни цели. Сега когато са ясни целите и една от тях е борбата с нечестните обществени поръчки, като че ли обществеността добива по-ясна представа за това какво може да очаква от работата на тази институция. Това каза председателят на БТПП Цветан Симеонов в предаването „Преди всички“.
Няма как да просперира България, ако електронното правителство не се случи. Без въвеждане на електронни средства и без ограничаване до максимална степен дискрецията на чиновниците при определяне на победителите в търговете за обществените поръчки, няма как това да се случи. В тази светлина намерението на БОРКОР да ползва опит от Германия за оценка на риска, за проследяване на съответствието с обичайната практика на това, което се случва, е доста обнадеждаващо, беше категоричен той.
По повод на готвената промяна в Закона за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин, която да позволява да се стартира процедура дори и при нарушение на обществената поръчка Цветанов заяви: Това е нормално и аз мисля, че там също трябва да се положат усилия, защото продължават неясните резултати от дейността на тази Комисия. Все още няма видими сериозни резултати или поне не са известни на широката публика.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *