Бум на кражбите на новите винетки.

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери за пътна такса от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, научи „Труд“ от полицейски източници. Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки. „В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина „, обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил „златния“ стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *