Бум на ски туризма в Китай

Учудващо, но последната мода на китайския пазар е не някоя технологична новост, а нетипичните за тази част от континента ски, след като влиятелната средна класа започна да вижда в тях нови начини за харчане на парите си за прекарване на свободното време, пише Си Ен Ен.
«Контролирай скоростта си” е добър съвет за всеки нов скиор, но може да бъде приложено и към растящия брой бизнес операции, насочени към зараждащата се китайска ски индустрия.
Младото поколение получава добри пари, пътува много и получава много приключения, те са тези, които определят индустрията, коментират хора от сектора.
Китайската ски асоциация оценява броя на скиорите в Китай на 5 милиона през 2005 г., което е значителен ръст от 2000 г., когато те са наброявали 200000. До 2014 г. асоциацията предвижда 20 млн. скиори. Очакванията са обаче, че 80% най-вероятно няма да повторят заниманието поради лошия си опит.
Този фактор задържа развитието на китайската ски индустрия, където общоприетата представа все още е за изровени детски писти, пренаселени със скиори, качили си на ските за първи път, които взаимно си пречат.
90% от скиорите все още са начинаещи и взимат под наем екипировката си. Качеството на продукта и сигурността често са били поставяни под въпрос, а обслужването – слабо.
Главният изпълнителен директор на Melco China Resorts – компанията, която разработва Сън Маунтийн, Греъм Куон изрази надеждите си с инвестициите от 100 млн. долара мястото да се превърне в новото лице на ски туризма в Китай, който вече предлага повече от просто добре поддържани писти и горещ китайски чай след спортните занимания.
Нов бутиков хотел на върха на 1000-метровата планина ще отвори врати следващата година и капацитетът му в крайна сметка ще се увеличи до 15 хотела. Около 75 къщи са вече построени, а още почти хиляда са планирани да бъдат построени в следващите 10 години.
Китайците все още не са приели идеята да купуват къщи за отдих в планините, където е -20° по Целзий, коментира Даунс.
От отварянето си миналата година Сън Маунтийн събра редица похвали, включително наградата на списание Тайм за най-добър променен курорт през 2009 г. Ябули освен това беше домакин на Световните университетски игри през 2009 г. със записани 400 млн. долара инвестирани от правителството за обновяване на съоръженията и подобряване на транспортните връзки в района, превръщайки го в база на китайския национален отбор по ски.
Въвлечените в развиването на ски туризма в Китай са единодушни, че няколко златни медала за китайските скиори от Зимните олимпийски игри могат да помогнат за развитието на спорта в Китай.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *