Бургаският апелативен съд възстанови Йордан Лечков като кмет на Сливен

© Снимка:   БГНЕС

 
 

 

 

Бургаският апелативен съд възстанови на длъжност кмета на Сливен Йордан Лечков, като отмени решението на сливенските магистрати за временното му отстраняване от кметския пост. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Йордан Лечков беше отстранен от кметския пост с решение на Окръжния съд в Сливен, след като срещу него бяха повдигнати 7 обвинения за престъпление по служба. Той обжалва решението на сливенските магистрати за втори път.
Вчера  в съдебната зала Лечков заяви, че с отстраняването му от длъжност се нарушават принципите на демокрацията, защото той е избран на поста не от магистратите, а от хората в Сливен. От Апелативната прокуратура, пък, заявиха, че връщането му на работа в общината ще попречи на разследването.
След като се произнесе съдебният състав, апелативният прокурор Румяна Янкова обяви, че няма право да протестира срещу съдебното решение.
Първите реакции след решението на Бургаския апелативен съд в Сливен са противоречиви. Опонентите на Йордан Лечков запазиха мълчание, но са стъписани. В същото време гражданите на Сливен са крайно уморени от междуособиците в местната власт и единственото им желание е час по-скоро да започне възстановяването на разкопаните улици.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *