Българинът не обърна гръб на българските курорти, обобщават туроператори

Българинът не обърна гръб на българските курорти, с което показа, че не е злопаметен и че не е позволил кризата да му вземе почивката, коментират в края на сезона туроператори. Получи се това, което се очакваше – да се разграничат качествените от некачествените услуги, обобщават те.
Финансовите притеснения са засегнали някои райони и някои типове почивни бази, но при други натоварването е повече от предишни години. Усещането за празни места по Черноморието идва от по-голямото предлагане и от по-малкото чужди туристи.
Може да са по-малко дните на престоя, но от почивка няма отлив, отчитат организатори на този вид отдих. Изборът се прави по-внимателно – да е максималното на минимална цена. Затова клиентите са особено чувствителни, когато въпреки вниманието, са останали излъгани. Най-често се оказва, че от по-евтини туристически пакети липсват съществени елементи и евтиното пак е същото.
Друго основно обобщение на туроператорите е, че големите комплекси са издърпали клиентите на по-малки хотели и почивни бази с атрактивни повече от когато и да било оферти all inclusive. Следващ извод от сезона е, че българинът избира не само хотел, но и място. Дори да е изключително луксозно предложението, ако фонът не е достатъчно привлекателен, резервациите са малко. И обратно – клиентите са склонни на компромиси с лукса на хотела, ако местността или селището са добро място за почивка.
“Не е вярно, че българинът не харесва България. Който не се е разочаровал от организирането на почивката и от самата нея, непременно се връща”, коментираха от фирма, която се занимава само с резервации в страната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *