Българите ценят ЕС най-много заради новите възможности за работа

Това сочат данните от проучване, представено днес от Европейския парламент по повод тазгодишните избори за евродепутати. Като първостепенна полза от принадлежността към ЕС българите поставят новите възможности за работа.Българите ценят ЕС най-много заради новите възможности за работа.

Резултат с изображение за ес

Това сочат данните от проучване, представено днес от Европейския парламент по повод тазгодишните избори за евродепутати.

 

Мнозинството българи (54 на сто) са на мнение, че европейското членство е нещо добро, като според 57 на сто страната ни има полза от ЕС. Повечето българи (82 на сто) са заявили, че още преди изборите са знаели за кого ще гласуват.

istock
istock

Половината от гласувалите са участвали в изборите заради гражданския си дълг, а всеки трети – за да подкрепи дадена партия, информира pariteni.bg.

 

Над 40 на сто от българските участници в допитването са посочили, че от ЕС очакват най-вече икономическо развитие и социална сигурност.

 

Всеки трети изразява неудовлетвореност от състоянието на свободата и честността на изборите, както и от възможностите за собственото му участие в политическия живот.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *