България вероятно ще представи нов проект на договор за АЕЦ „Белене“

След като консултантите прегледаха този договор, те казаха: „Това не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип. Това е договор между две държави, които се разбират ние ще правим ядрена централа, осигурено е финансиране и ясно е, че там ще текът пари“. И това е. Тоест там също трябва да се върнем в началото на лабиринта и вероятно да представим нов проект на договор.
Трайков беше категоричен, че договор за доставка на руски газ ще има, когато „Булгаргаз“ и „Газпром“ постигнат съгласие по параметрите му:
Много е важно, когато се планира да се вземат предвид всички процеси, които са в развитие и събития, които ще се случат в бъдещето. Такива събития, които са важни за нас, са влизането в експлоатация на междусистемната връзка с Гърция. На практика през 2014 година ние ще сме свързани вече и с газа от Азърбайджан, който можем да получим. Надяваме се да се открият нови количества в шелфа ни в Черно море. След няколко години се надяваме да е ясно и дано да е положителен резултатът с шистовия газ. Така че, според мен, споразуменията трябва да са вариантни, да ни дават възможност да реагираме.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *