България ер връща всички туристи на Алма Тур в Русия

Националният превозвач ще направи това за своя сметка, съобщи в Москва изпълнителният директор на авиокомпанията кап. Янко Георгиев. „Желанието ни е с каквото можем да заличим неприятните последици  от скандала с руските туристи“, каза Георгиев и добави:
„Имаше емоционалност на това решение, имаше някакво усещане затова, че ние като национален превозвач трябва да реагираме адекватно към тази ситуация. Това са дълбоки отношения между нашите нации, народи, съответно ние представлявайки нацията като национален превозвач, това беше логичното решение, което трябваше да го вземеме сега в името на бъдещето, развитие на туризма в България, съответно заздравяване на нашите позиции на руския пазар. Това решение ние не бяхме задължени да го вземем и подчертавам, че това беше добронамерен акт от наша страна.“
Решението е било взето днес  след съвещание с ръководителите на руски туристически организации. По данни на Федералната агенция по туризъм на Русия в момента в България остават 264 блокирани руски туристи – 157 в Бургас и 107 във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *