България конкурира Румъния по предлагането на индустриални пространства

България конкурира Румъния в предлагането на индустриални пространства, информира днес в. „Котидианул“.

Търсенето на индустриални пространства нарасна след присъединяването към ЕС, а предлагането става все по-голямо.

Тази година Румъния предлага над 430 000 квадратни метра индустриални пространства, докато България разполага с над 950 000 кв.м. в градовете София и Пловдив, пише вестникът, като се позовава на проучване на консултантската компания Colliers International.

България и Румъния са атрактивни места за инвеститорите, заради присъединяването към ЕС, икономическия растеж и ниските цени на недвижимите имоти.

Много чуждестранни инвеститори насочиха интереса си към Югоизточна Европа, като някои проекти възлизат на милиарди евро. Двете страни засилиха развитието на промишленото строителство, най-вече след бума на строителството на жилищни и офис-сгради. Многобройни местни и чуждестранни инвеститори започнаха проекти в изграждането на складове и логистични бази. Интересът към Румъния се появи преди няколко месеца, посочва БТА. Много от компаниите възприемат пазара като цяло и включиха и България в инвестиционните проекти.

Основният фактор, който е повлиял на техните инвестиционни решения, е относително малкият пазар на собственици в България, затова повечето инвестиционни усилия бяха концентрирани в Централна Европа и в Румъния, посочва вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *