България се представя от 15 хотелиери и туроператори на туристическата борса в Лондон

България участва с щанд от 252 кв. м на започващото днес 30-то юбилейно издание на туристическото изложение „World Travel Market“ в Лондон. Това е второто най-голямо изложение в света след берлинското и е най-важното за предстоящия зимен сезон у нас.
На българския щанд, който се изготвя от компанията „Стройтек“, свои представители ще имат 15 хотелиера и туроператора, а други три компании са изпратили само рекламни материали. Съизложители са и общините на София и Пловдив, които ще представят възможностите за бизнес и културен туризъм в двата града.
Миналата седмица заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов съобщи, че акцентът на България през тази година ще бъде представянето на туризма през четирите сезона. Страната ни ще представи занаяти, изпълнения на етно джаз и фолклорна музика. На щанда ще има голф тренажор и бар за дегустация на подбрани български вина.
Изложението „World Travel Market“ ще продължи до 12 ноември. Акцент на борсата тази година е спортният туризъм, избран заради домакинството на британската столица на летните олимпийски игри през 2012 г.
На форума ще бъде представено последното проучване на „Евробарометър“ за тенденциите в сектора.
Деловата програма започва на 10 ноември с годишната среща на министрите на туризма. На 11 ноември е предвидена и традиционната конференция „Отговорен туризъм“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *