Българската IT компания ScaleFocus наема 500 нови специалисти

В срок от 3 до 5 години българската ИТ компания Скейл Фокус АД (ScaleFocus) планира да наеме над 500 служители, които да работят в офисите на фирмата в Европа, САЩ и Близкия Изток. Първите 30-40 нови служители ще бъдат назначени в пловдивския клон на компанията през следващите 12-18 месеца, където ще отговарят основно за международни проекти на американски клиенти. Това съобщават от дружеството в информация до медиите.

Все повече български ИКТ компании излизат на чужди пазари, наблюдават от ScaleFocus. Те не само започват да предлагат своите услуги навън, но инвестират в отваряне на офиси и наемане на местни служители. Една от основните причини е близостта до клиентите и разширяването на възможностите за намиране на квалифицирани специалисти. Проучване показва, че над 80% от ИТ компаниите биха заделили над 30% от инвестиционния си бюджет за развитие в държави извън България. Значителна част от българските ИКТ фирми разчитат за инвестиции на собствени средства.

„Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкурентни на нас в ИКТ сферата страни като Русия, Индия и други. Разковничето на успеха се крие в окрупняване на усилията за утвърждаване и развиване позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. Можем да го постигнем, с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето.“ – споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

През последните три години стабилното развитие на българската ИКТ индустрия отбеляза силен подем и започна да разгръща истинския си потенциал, наблюдават от компанията. Ожесточената конкуренция, гладът за специалисти, политическите и икономически предизвикателствата не успяха да спънат скоростния старт на редица български компании, допълват от там.

ScaleFocus стартира своята дейност преди три години и към момента разполага с офиси в три локации (София, Пловдив, Лондон), екип от 180 специалиста, клиенти в 14 държави и създадени първи работни места в Англия. Компанията отбеляза над 180% ръст за 2013 г. и очакван 100% ръст на оборота през 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *