Българска компания ще работи за изцяло дигитално здравеопазване

Българската технологична компания BGO Software променя стратегията си, като се фокусира върху разработването на ИТ решения в здравния сектор. Същевременно фирмата разширява бизнеса си с отваряне на представителство в Швейцария.

„Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния преход от аналогово към напълно дигитализирано здравеопазване”, казва Иван Лекушев, основател и директор на компанията
(снимка: BGO Software)

„Oт всички отрасли, които обслужвахме през последните години, идентифицирахме дигиталното здравеопазване като областта, в която чрез технологичната ни експертиза бихме могли да окажем най-голямо въздействие”, коментира Иван Лекушев, основател и директор на BGO Software, информира technews.bg.

Ето защо наскоро компанията стартира процес на пълна трансформация на фокуса си в посока дигитално здравеопазване, фармацевтика и клинични проучвания. „Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния преход от аналогово към напълно дигитализирано здравеопазване, защото технологията може да спаси и подобри човешки животи”, допълни Лекушев.

System engineering concept. Engineers working in the office. GUI (Graphical User Interface). System engineering concept. Engineers working in the office. GUI (Graphical User Interface). Software stock pictures, royalty-free photos & images
                  istockphoto.com

Междувременно, компанията разширява дейността си с отваряне на представителство в Базел, Швейцария, като част от кампуса на Novartis – фармацевтичен гигант и лидер в клиничните изпитвания.

Дейностите и инвестициите, които български ИТ компании правят в здравеопазването, могат да превърнат страната ни в Европейски хъб за дигитално здравеопазване, посочиха от BGO Software.

Компанията разработва мобилни апликации за пациентска ангажираност и пациентски програми, за дигитална терапевтика и мониториране на заболявания на пациенти, електронен пациентски регистър, платформа за управление на клинични изпитвания, решения за събиране и обработка на електронни данни и др.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *