Българска фирма пуска Android таблет за образованието

Мултимедийното издателство Сирма Медия ще пусне на българския пазар Android таблет за образователни цели. Моделът einstein Tablet+ се отличава с широк набор от вградени датчици, които го превръщат в мобилна научна лаборатория.

С помощта на таблета, учениците ще могат да правят разнообразни експерименти по достъпен начин. einstein Tablet+ е разработен от компанията Fourier Education, която е специализирана в технологиите за обучение по науки (физика, химия, биология, опазване на околната среда и т.н.). Засега устройството се предлага само във версия с Android, но е възможно в бъдеще да се появят и модели с други платформи, информира. TechNews.bg.

„Иновативният таблет einstein е доказателство за това как отворените мобилни платформи водят до появата на ново поколение научно оборудване, което не отстъпва по своята производителност и функционалност на традиционните лаборатории, но е много по-компактно и удобно за работа“, сподели ИлиянУзунов, ръководител на Сирма Медия.

По неговите думи, достъпната цена на тези устройства, както и фактът, че те работят с една позната операционна система „ще позволи повече ученици да се докоснат до чудесата на науката, да изживеят по един нов начин досега си с нея и преди всичко – да се забавляват, докато придобиват нови знания“.

einstein Tablet+ е оборудван с GPS модул, две вградени камери и HDMI порт за свързване с проектор или монитор. Поддържа безжичните стандарти Bluetooth и Wi Fi и работи с всички приложения, създадени за Android.

Това, с което моделът е по-интересен, обаче са подобренията и функционалностите, насочени към образованието в часовете по науки. С помощта на einstein Tablet+ учителят би могъл да ангажира вниманието на своите ученици и да направи техния урок по-интересен.

Устройството се предлага с включени мултимедийни експерименти по биология, химия, физика, природни науки и психология. Освен това учителите и учениците могат да създават и собствени уроци, използвайки креативната платформа einstein Activity Maker на Fourier Education.

Друга особеност на таблета са неговите осем вградени сензора за влажност, ултравиолетово лъчение, сърдечен ритъм, температура, светлина, акселерометър и сила на звука, които могат да се използват в различни научни експерименти. Освен това към устройството могат да бъдат добавяни и други външни сензори, за по-комплексни и креативни експерименти.

Самите ученици разполагат със свободата да създават, тестват и анализират различни експерименти. Таблетът се предлага с приложението за анализ на данни Fourier Education's MiLAB, което позволява на учениците лесно да събират, интерпретират и разбират данните от техните опити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *