Българският лекарски съюз организира национален протестен митинг

© Снимка:   БГНЕС

 
 

 

 

Българският лекарски съюз организира национален протестен митинг под надслов „Стига експерименти със здравето на хората!“. Представители на медицинската общност ще се съберат на площад „Народно събрание“ в столицата от 13.00 ч., за да настояват за консенсус за здравната реформа и прозрачно управление на парите от здравни вноски, съобщи председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.
От БЛС не очакват засилено присъствие на протеста, тъй като в него могат да се включат не повече от 5 до 10 % от заетите в здравеопазването. Всички останали са длъжни да бъдат на работа и да изпълняват служебните си задължения, посочи д-р Цветан Райчинов.
На протеста се очаква да дойдат лекари от всички Регионални колегии, с изключение на Кърджали и Варна. Лекарите от Регионалната колегия в Силистра са заявили подкрепа за протеста, но тъй като са отдалечена област няма да могат да се включат в митинга.
Заради лекарския протест се въвеждат промени в движението в централната част на София, съобщи Столичната община. От 10.00 ч. до приключването на митинга се забраняват престоят и паркирането на паркингите на пл. „Св. Александър Невски“, а от 10.00 ч. до 16.00 ч. и на пл. „Народно събрание“.
От 13.00 ч. до 16.00 ч. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“, по ул. „Цар Шишман“ между ул. „Аксаков“ и площад „Народно събрание“ и по ул. „15-и ноември“ между ул. „Оборище“ и бул. „Цар Освободител“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *