Български компании се обединяват за АМ ”Тракия”

Около 15 са българските пътно-строителни компания, които обединявайки се, могат да покрият обявените условия за строителството на участъка Стара Загора – Нова Загора от автомагистрала Тракия. Това коментира пред Дарик инж. Румен Йовчев, председател на УС на Българска браншова камара Пътища.

По думите му българските фирми имат много големи шансове да спечелят тръжната процедура и да започнат строителството на аутобана. Битката с чуждестранните компании ще бъде жестока, коментира още Румен Йовчев.

Ето какво още каза той:

Бихте ли изброили част от фирмите и компаниите, които отговарят на тези условия?

Ще си ги припомня набързо, обединявайки се, значи Холдинг Пътища, Трейс груп, Главбулгарстрой, Пътстрой 92 – София, Пътни строежи – Велико Търново, Пътни строежи – Пловдив.

Тръжната процедура се провежда по българските правила. Вие как смятате има ли някакво отстъпление?

Аз съм говорил миналата седмица с представители на JASPERS. Сега пък новото в Европа било същото, не било толкова задължително да се отварят офертите в един и същи ден. И това било европейското. Защото аз коментирах това – да се отварят в един ден и двете предложения и другото е да отпада най-високата цена и най-ниската цена. И това вече не било практика, но практика е да се разговаря с предложилите най-висока и най-ниска цена и ако те не отговорят убедително на въпросите, да се елиминират.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *