Български ученици с отличие в космическо обучение

Български ученици бяха наградени за отлични постижения в областта на космическите науки в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey, с програма по модел на NASA, съобщиха от Центъра за творческо обучение.

Българчета спечелиха отличия в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey
(снимка: Център за творческо обучение)

Калина Досева от ПМГ „Васил Друмев”, Велико Търново, спечели медала „Right stuff” за изключителни знания в областта на космическите науки. Тя е стипендиант в конкурса с есета от миналата година, но понеже лагерът не се e провел през 2020 г., е прехвърлена за участие тази година, информира technews.bg .

Отбори с българско участие са спечелили и награди за дизайн на емблема на мисията, за дизайн на колония на Марс, както и за викторина между отборите. Освен изброените награди, за участието си в лагера, българчетата получават и сертификати.

Преди да започнат обучението си в лагера, учениците преминават през конкурс с есета, за да се преборят за местата си. Според квотата за страната ни, на Space Camp тази година са формирани три групи ученици. Останалите две групи ще бъдат изпратени в лагера през август, а треньорите им очакват още подобни постижения.

Учебно-тренировъчният лагер Space Camp Turkey функционира по модел на НАСА
(снимка: Център за творческо обучение)

Space Camp Turkey е един от двата обучителни космически центъра в света, създадени по модел на НАСА. Той се намира се в гр. Измир, Турция. Координатор на програмата за България е Центърът за творческо обучение.

Програмата се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с космоса, младежите развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества в себе си в една динамична и забавна среда.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *