Български фирми могат да кандидатстват за над 120 млн. евро

Днес Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) организира информационен ден, който е посветен на възможностите за кандидатстване на български организации и фирми в конкурсите.
Два от тях са обявени в рамките на подпрограмата „Социално-икономически и хуманитарни науки“ – първият е за големи изследователски проекти с бюджет за всички участници от 39 милиона евро. Българските кандидати е нужно да се включат в консорциум от поне седем организации от седем различни държави от ЕС, или асоциирани към него. Вторият проект ще осъществява подкрепа на малки и средни научни разработки на обща стойност на 48 милиона евро. Българските институти и компании трябва да потърсят поне трима партньори от три държави от ЕС, за да участват в даден проект, като срокът за подаване на предложенията е 2 февруари 2012 година.
Примерни области, които ще бъдат финансирани, са проекти, предлагащи как да бъде намален броят на децата, които се отказват да посещават училище и как да се увеличи процентът на учениците със средно образование в европейски рамки. В насоката на регионално, териториално и социално сближаване ще се подпомата проекти за борба с екологичните престъпления.
Подпрограмата „Наука в обществото“ е с общ бюджет 43,3 милиона евро, като ще бъдат финансирани проекти с „висока добавена стойност“ за ЕС, информира МТИТС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *