Българско такси с трикольора пуснаха в Чикаго

Двама български братя пуснаха на пиацата в Чикаго такси, облепено с цветовете на родния трикольор. Колата се движи в чикагските предградия от около половин година, а сънародникът ни Милен Семерджиев я е нарекъл „Cool taxi”, или в превод на български – „готиното такси“, съобщава в. „BG VOICE”.

Идеята на Милен Семерджиев и брат му да „брандират” таксиметровия автомобил с цветовете на българския трибагреник им хрумнала случайно. Преди да пуснат услугата, те дълго време стоели пред компютъра и мислели как да изглежда колата, с какво да се отличава от другите таксита в Чикаго. Тогава им хрумнала идеята да я облепят с фолио в бяло, зелено и червено – цветовете на националното знаме. Братя Семерджиеви се заели и сами превърнали идеята си в реалност.
Откакто таксито в бяло, зелено и червено се движи по улиците на чикагските предградия, мнозина мислят, че това са цветовете на Мексико.

„Но това го мислят само американците, сънародниците ни във Ветровития град си знаят, че става дума за българска кола, заради тях сме го направили”, разказва Милен Семерджиев. Българинът е в Съединените американски щати от 3 години и кара такси от 2, но решава да пусне българско такси в средата на изминалата година. Бил е подтикнат към тази стъпка от носталгията по родината. Исках да е ясно, че българите сме готини хора и трябва да „се подкрепяме и да го показваме“, казва Милен Семерджиев.

Засега той работи сам и не ползва диспечерски услуги. Желанието му е да развие успешен транспортен бизнес, а намеренията са, когато това стане, всички таксиметрови коли да бъдат облепени с фолио в цветовете на националния флаг. Искам всички да знаят, че са български, казва Милен Семерджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *