Бъфет забрави $30 млрд. в телевизионно студио

Милиардерът се разсея след тв шоу с участието на Бил Гейтс

Ню Йорк. Вторият по богатство човек в света Уорън Бъфет направи нелепа грешка, която можеше да му струва $30 млрд. След участие в телевизионно шоу Бъфет забрави в студиото папката документи, с които преди дни прехвърли 85% от своето богатство на фондацията на Бил Гейтс.

За забавната случка разказа тв водещият Чарли Роуз, в чието шоу участваха Бъфет и Бил Гейтс. „Изпращах ги и се канех да си взимам довиждане, когато Уорън се обърна към мен и каза: „Забравих документите“, разказа Роуз, цитиран от ИТАР-ТАСС. Роуз веднага изтичал до студиото и донесъл документите. Бил Гейтс пък посъветвал Бъфет да провери дали Роуз не е променил името на получателя на парите. „Изведнъж на бял свят се появи фондацията на Чарли Роуз, разполагаща с $30 млрд.“, пошегува се журналистът.

Преди дни Уорън Бъфет изненадващо реши да даде 85% от своето богатство на собственика на „Майкрософт“ Бил Гейтс за благотворителност. Според Чарли Роуз това решение се обяснява не само с общите интереси между двамата богаташи, но и с прекрасните отношения помежду им. Местните медии пишат, че Бъфет се нуждае от събеседник от неговата класа. „Това са двама души, които се харесват и се възхищават един от друг“, казва Роуз, допълвайки, че Бъфет и Гейтс прекарват заедно отпуските си, играят покер и бридж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *