Бъфет навлиза в пазара за дистрибуция на алкохолни напитки

Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет навлиза на пазара за дистрибуция на алкохолни напитки, предаде Bloomberg. За тази цел тя ще придобие Kahn Ventures, която е собственик на веригата за търговия на едро с алкохолни напитки в САЩ Empire Distributors.
В писмо до акционерите на Berkshire Hathaway Бъфет е съобщил, че планира да търси повече подходящи възможности за покупки в отрасъла. Той смята, че придобиването на Empire Distributors ще даде солидна основа за придобивания на други качествени дистрибутори в бъдеще, но параметрите на сделката засега не са уточнени.
Уорън Бъфет ускори придобиванията на компании, след като пазарите на ценни книжа започнаха да се възстановяват през миналата година, а печалбите на компаниите тръгнаха нагоре. През февруари 79-годишният инвеститор приключи най-голямото придобиване в своята кариера – това на железопътната компания Burlington Northern, срещу сумата от 27 млрд. долара.
Бъфет започва своята кариера като трансформира Berkshire Hathaway от западаща текстилна фабрика в инвестиционен конгломерат с пазарна стойност от 200 млрд. долара в рамките на четири десетилетия. Благодарение на неговата репутация инвеститорите са склонни да получават по-малка лихва от дългови книжа на Berkshire Hathaway, отколкото от американските държавни ценни книжа.
Berkshire Hathaway има повече от 100 подразделения, които предлагат различни продукти и услуги, в това число и производството на сладки изделия, електричество и предлагането на луксозни полети.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *