Бялата лагуна и Софарма Логистика ще привлекат вниманието през седмицата

Мариян Йорданов

Понеделник, 12 март, е последната дата за търговия с правата на Синергон Холдинг АД. Всяко право дава възможност за записване на 0.3 акции на холдинга, като номиналната стойност на една акция е 1 лв. а емисионната – 7 лв.

Седмицата ще продължи със старта на търговията с акции на Бялата лагуна АД и Алфа кредит АДСИЦ, които ще могат да се купуват от вторник, 13 март. Бялата лагуна е 99,99% собственост на Албена АД, като цената на въвеждане за търговия е 22 лв. на акция, или общо 94,6 млн. лв. Акцията на Бялата лагуна може да се търгува с 15% отклонение от цената 22 лв., или 18,7-25,3 лв.

За сравнение, в петък пазарната капитализация на компанията майка Албена АД бе 429,48 млн. лв.

Във вторник се въвеждат за търговия и акциите на Алфа кредит АДСИЦ. Дружеството ще секюритизира вземания. На 5 февруари тази година се проведе Общо събрание на акционерите на дружеството със специална инвестиционна цел, на което бе взето решение за овластяване на управителните органи за сключване на два договора за цесия на обща стойност 262 435,61 лв.

Също във вторник е търгът за 549 944 права в увеличението на капитала на Софарма логистика, срещу които не са записани акции или не е подадено заявление, че ще бъдат записани акции. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, ако бъдат записани най-малко 1.4 млн. акции. Издадени са 2.74 млн. права по една срещу всяка от сегашните 2.74 млн. акции. Емисионната стойност на новите акции е 1.2 лв., а номиналната – 1 лв. В началото на 2006 г. дружеството увеличи капитала си от 0.7 млн. акции на 2.74 млн. акции, като емисионната стойност на новите акции бе 1 лв.

Във вторник е и последната дата за сключване на сделки с акции на Винзавод Асеновград АД, в резултат на които купувачът ще има право на глас в Общото събрание на акционерите, насрочено за 29.03.2007 г. На него ще се гласува решение за увеличаване капитала на дружеството от 385 251 лева на 10 016 526 лева, чрез издаване на 25 нови акции за всяка стара, за сметка на фонд Резервен. В момента няма въведени оферти продава по позицията, а последната сделка е сключена преди близо 6 месеца – на 19 септември 2006 г.

В петък, 16 март, е последната дата за търговия с правата на борсата на правата на Сердика Пропъртис АДСИЦ-София. Учредители на дружеството са Контракт София ООД, притежаващо 70% от капитала, и ЗПАД ДЗИ с дялово участие от 30 на сто.

Информация за предстоящи събития на БФБ можете да получавате на e-mail, като се запишете в нашата мейл листа към Коментари или от раздел Предстоящо на Investor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *