Б. Данев: Няма споразумение за повишаване на осигурителната вноска с 2%

© Снимка: БГНЕС

Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев подчерта в интервю за „Хоризонт“, че не е постигнато споразумениепри преговорите между работодателите, синдикатите и правителството относно повишаването на осигурителната вноска с 2 %. Компромис може да бъде постигнат само при условията, посочени по-рано от работодателите.
Налице е втвърдяване на позициите на синдикатите, а работодателите никога не биха се съгласили на вдигане на здравната вноска, ако тези условия не бъдат изпълнени. Утре в 16 ч. продължават неформалните разговори между синдикатите и работодателите, каза още председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Очаква се Министерството на финансите да представи своите разчети, за да се преговаря конкретно в рамките на Тристранния съвет по предложенията за промени в Кодекса за социалното осигуряване.
След неофициалните разговори миналата седмица Божидар Данев заяви пред журналисти, че всички трябва да поемат негативите на реформата, в това число военни, МВР, правосъдната система, част от работодателите и заетите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *