Валери Найденов: Все повече пари отиват към олигархията

Цялата икономическа политика на България през последните 15 години се състои в постоянно свиване на държавните разходи и все повече пренасочване на пари към олигархията, за да се спестяват в чужди банки… Ние сме „лаборатория“ на неолиберализма, заяви в предаването „12+3“ журналистътВалери Найденов:

Виждаме „мижав“ растеж на БВП, но с какви кредити е постигнато това? Нашият ръст е изцяло „назаем“, абсолютно виртуална икономика… Цялото ни развитие е насочено срещу потребителя, политиката е насочена срещу потребителя – изнасяне на всички свободни средства „нагоре“ към олигархията и „навън“, а това свива по естествен път икономиката.

Увеличават се косвените данъци, ате не се плащат от богатия човеки засягат масовото потребление, коментира още Найденов:

Постоянно разходите се стоварват върху потребителите и потребителите нямат пари да харчат, за да стимулират дребния бизнес… Няма инвестиции, защото няма потребление, което да привлича инвестиции. Кое е това в България, от което се печелят пари? Ако има такова, то е запазено за някой клон на мафията.

В контекста на последните събития, свързани с Европа и тероризма, ние не можем да се присъединим към поведението на Вишеградската четворка – страни, които малко повече държат на интересите си, отбеляза Валери Найденов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *