Вдигат таксите и глобите за паркиране в Пловдив

През следващата година увеличават таксата за паркиране в Синята зона на Пловдив, като и глобите за неправилно паркиране, съобщи кметът на града.Планирано е от началото на 2016 г. да бъде увеличена на 30 лева глобата за поставена скоба на автомобил, досега тя беше 20 лева, предаде БТА.

Също така през май“Синя зона“ в Пловдив ще премине на шестдневен режимна работа и гражданите, вече ще плащат за паркиране в центъра на града и през съботния ден.

Досега спирането в центъра бе безплатно през почивните и празничните дни. От юни таксата за един час престой в Синята зона на Пловдив ще бъде увеличена с 50 процента и вечеще бъде 1,50 лева, вместо лев до сега.

Стана ясно и с колко ще бъде намален през следващата година данъкът на средните класове автомобили в Пловдив.С 9% по-нисък данък ще плащат собствениците на колидо 55 киловата, за автомобилите от 55 до 74 киловата данъкът ще бъде намален с 10%, а за леките превозни средства от 74 до 110 киловата данъка ще е с близо 13 на сто по-малък.

В цифрово изражение това прави около 685 хиляди лева по-малко приходи в общинският бюджет, каза кметът на Пловдив. Намалението на данъците за тежко товарните автомобили за всички класове ще е 12 процента или 161 332 лева.

Общо от намаляването на данъка на моторните превозни средства в Пловдив около 850 хиляди лева по-малко пари ще постъпят в бюджета на града.

Непроменени остават ставките за данъцитена най-ниския клас автомобилидо 37 киловата и за най-високия клас над 110 киловата.Предстои това предложение да бъде гласувано на сесията на общинският съвет на 17 декември тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *