Великденски подарък за бенефициентите на общински социални услуги

За тринадесета поредна година Община Пловдив осигури безплатни трапезарии по райони за социално слаби граждани на територията на град Пловдив -„Димитър Кудоглу” за периода 15.12.2009-31.03.2010 г. Общо 2000 социално слаби лица бяха ползватели на социалната услуга, като срещу порцион от 1.80 лв. дневно получават меню от едно основно ястие с месо и хляб, а за целия период от 75 дни общата сума, предвидена в общинския бюджет възлиза на 270 000 лева. В трапезариите за диетично хранене целогодишно се предоставя на топла диетична храна на още 1700 човека – пенсионери и хора с нисък социален статус от гр. Пловдив, които са диабетично и сърдечно болни, с бъбречни заболявания, със заболявания на стомашно-чревния тракт и с чернодробни заболявания,  доказани от ЛКК, като ползвателите на тази социална услуга заплащат 1.10 лв. за дневното меню в диетичните столове, а Община Пловдив осигурява режийните разноски.
По инициатива на дирекция „Социална политика” на Община Пловдив се предприе в периода между Благовещение и Цветница  безвъзмездно даряване на православна християнска литература за бенефициентите на социални услуги в общинските безплатни трапезарии за социално слаби граждани и трапезарии за диетично хранене, от които мнозинството са изповядващи християнството. В периода на Великия пост всеки желаещ в обектите по отделните позиции на територията на шестте района на Община Пловдив имаше възможността да си вземе екземпляри от предоставените с любезното съдействие на издателство „Слънце” като дарение 5490 броя от следните заглавия: „Християнска етика”, „Библия – Нов завет” (репринт от Синодалния превод) и „Библия за деца”, чието отпечатване се финансира от християнски организации в Германия, Швейцария и САЩ и координира от българо-немската фондация „Приятели на България” с председател проф. д-р Дечко Свиленов.
Oтдел “Демографски, религиозни и етнически въпроси” към дирекция „Социална политика” разпространи предоставените ни екземпляри за осигуряване не само на грижи с материален израз, но и на духовна храна на ползвателите на различните общински социални услуги, „защото животът е повече от храната, и тялото от облеклото” (Евангелие според Лука глава 12, стих 23). Съвременният човек, уморен и обезкуражен от множеството проблеми, които го измъчват, търси почивка и пристан, и най-важното, той търси лек за душата си, за преодоляване духовната криза. Освен за столуващите и персонала в отделните обекти при проявен интерес предоставяме от тази книжнина и на пенсионерски клубове, учебни заведения, просветни, културни и неправителствени организации, общински и читалищни библиотеки, заяви още Красимир Асенов, началник-отдел “Демографски, религиозни и етнически въпроси” към Община Пловдив.

Financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *