Великобритания е най-големият европейски онлайн пазар за 2005г.

Продажбите чрез Интернет представляват 2% от общия европейски пазар за търговия на дребно.

Великобритания е най-големият европейски онлайн пазар, изпреварвайки Германия, показаха проучванията на фирмата Mintel, цитирани от ВВС.

През 2005г. британците са похарчили онлайн 9.79 милиарда евро в сравнение с германците, които са пазарували за 9.71 милиарда евро.

Конкуренцията между интернет доставчиците е причина да се намалят цените на широколентовия интернет достъп, което улеснява онлайн пазаруването за потребителите.

През 2005г. общите интернет продажби в Европа са се повишили с 51% до 40,2 милиарда евро. Mintel очаква през 2010 продажбите да се утроят.

Според фирмата има големи възможности за развитие на онлайн пазаруването, като продажбите чрез Интернет представляват 2% от общия европейски пазар за търговия на дребно.

Компаниите очакват печалби, след като мерките за онлайн сигурност стават все по-затегнати и купувачите се чувстват все по-спокойни да пазаруват чрез Интернет.

Миналия месец търсачката Google създаде система за онлайн плащане, с която цели да се конкурира с аукционния гигант eBay.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *