Венецуела разширява ж.п. мрежата си с китайска помощ

Венецуела и Китай сформираха съвместно предприятие на стойност 7,5 милиарда долара за строеж на железопътни линии, които ще свързват фермите и петролните региони в южноамериканската страна, предаде Ройтерс.

40% от предприятието са собственост на China Railways Engineering Corporation (CREC) ще има 40 % дял, а венецуелската страна ще притежава останалото, заяви министърът на Инфраструктурата Дуиосдадо Кабейо. 468 км от железниците ще свързват производството на зърно и добитък в югозападният щат Кохедес с петролните полета в източния щат Анзоатегуи. „Сега фермерите ще имат железница, която да им помага с продукцията“, се цитира изказването на Кабейо. Проектът ще създаде 7500 места и ще бъде завършен до 2011 г.

Венецуела е зависима от железопътните линии за превоз на товари и е започнала строежа на няколко железопътни линии, с които да свърже регионалните производствени центрове. Правителството смята да построи хиляди домове за работниците, които ще разработват петролното поле Ориноко. Някои инвестиционни планове, които бяха публикувани от социалистическото правителство на президента Уго Чавес са задържани от бюрократични процедури, недостиг на средства или технически проблеми.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *