Венко Измамата от ГЕРБ ужилил 226 мераклии за екскурзия през сайт за пазаруване

Фирмата е използвала сайта за колективно пазаруване Grabo.bg и предлагала пътувания до остров Корфу и до Малдивите. Сред измамените има и депутати, чиято самоличност все още не е установена, потвърдиха за Дарик от полицията. По непотвърдена информация сред излъганите има и служител на МВР.
Клиентите са заплащали суми от 300 до 2000 лева, като някои дори са закупили и самолетните си билети. Обявите са били публикувани в началото на юни. Всеки от ваучерите за екскурзии е бил на стойност поне 670 евро. На официалния сайт на фирмата има обява за същите дестинации, но на двойно по-високи цени от тези в сайта за колективно пазаруване. Дни преди предвиденото за 13-ти август пътуване, клиентите на „Еврохолидейз“ не откриват никого от фирмата както по телефона, така и в офиса на улица „Константин Стоилов“ 17, след което подават сигнал в прокуратурата.  Арестуван е Венелин Качаков на 37 години, който се е представял за финансов директор. Той е член на пловдивската организация на ГЕРБ и е известен като Венко-Измамата. От партията потвърдиха, че има такова име в местните структури. Предприемачът е участник и съдружник в 7 фирми в Пловдив и София. Сред тях са „Брег консулт“ ООД, „Валтис 2001“ ЕООД, ЕТ „Метизи“, „Кариетида“ ЕООД, „Скорпион-5“ ЕООД и „Лъки 95 ЕООД. В момента се издирва и управителят и собственик Георги Христов. Образувано е досъдебно производство по случая.
Сметката на фирмата, в която клиентите са внасяли сумите, е била изпразнена в края на юли. На този етап е установено, че фирмата не е извършила плащания, свързани с организацията на екскурзията, съобщиха от Районна прокуратура Пловдив. В момента се извършва оглед на иззетите от офиса на „Еврохолидейз“  документи и компютърни файлове. Разпитани са множество свидетели.
От прокуратурата призоваха всички засегнати да окажат съдействие, предоставяйки информацията, която имат. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 8 години затвор. Работата по случая продължава.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *