Виена осигурява най-добро качество на живот в света

Виена изпреварва Цюрих в класация на градовете с най-добро качество на живот в света, съставена от австралийската консултантска агенция „Мърсър“, предаде Ройтерс.
Столицата на Австрия заема челното място в списъка благодарение на подобрения икономически и политически климат в страната.Втора и трета позиция в класацията заемат два града в Швейцария – Цюрих и Женева.
Четвъртото място си поделят Ванкувър в Канада и Окланд в Нова Зеландия. В челната десетка попадат три града в Германия – Дюселдорф, Мюнхен и Франкфурт, швейцарският Берн и Сидни в Австралия.
На последно място в класацията, обхванала 215 града в света, е Багдад, Ирак, въпреки подобренията в инфраструктурата му.
Най-високо класираният град в САЩ е Хонолулу, който заема 29-о място. Вашингтон и Ню Йорк са съответно 44-и и 49-и. Лондон е на 38-о място в класацията, изготвена с цел да подпомогне правителства и компании да подготвят назначения на служители в чужбина.
Сингапур, който се превръща във важен финансов център и разполага с много международни и частни учебни заведения, е на 26-о място и е най-високо класираният азиатски град.

На последно място в класацията е Багдад

Благодарение на подобренията в обществения транспорт, направени заради Олимпийските игри през миналия август, Пекин се е изкачил с три места в списъка и заема 113-о място.
Най-добри позиции измежду градовете в Централна и Южна Америка заемат Сан Хуан в Пуерто Рико и Монтевидео в Уругвай – съответно 72-о и 79-о място.
Класацията за градовете с най-добро качество на живот се изготвя по точкова система въз основа на 39 показателя като политическа стабилност, образование, жилищно строителство, възможности за отдих, природа и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *