Винзавод-Асеновград ще увеличава капитала си 26 пъти до 10,02 млн. лв.

Акционерите на Винзавод-Асеновград АД ще гласуват за увеличение на капитала до 10,02 млн. лв. със собствени средства на дружеството на 29 март тази година, съобщава Българска фондова борса – София.

Към момента капиталът на компанията е 385 251 лв., а увеличението ще се извърши чрез издаване на нови 9 631 275 акции с номинал от 1 лв. Срещу всяка стара акция всеки акционер ще получи 25 безплатни нови акции.

На събранието ще бъдат гласувани промени в управителните органи на дружеството, както и решение за сключване на договор за дистрибуция с асеновгредското дружество Вини АС АД за продажба на стоки, произведени от Винзавод-Асеновград. На Вини АС ще се предостави изключителното право да реализира тези стоки на територията на България.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 април при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, даващи право на глас е 13 март.

Винзавод-Асеновград има печалба от 270 хил. лв. за миналата година спрямо 37 хил. лв. към края на 2005. Нетните приходи от продажби намаляват с 15,1% до 6,61 млн. лв. В допълненията към годишния отчет на компанията е посочено, че към момента в производството е зает около 65% от общия капацитет на предприятието.

Последната сделка по позицията е сключена на 19 септември миналата година на ниво от 2,20 лв. за ценна книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *