Внезапно МВР изпадна във финансов колапс с близо 65 млн. дълг

МВР е в тежко финансово състояние – има задължения в размер на близо 65 милиона лева.
Надяваме се обаче с помощта на държавата да излезем от това състояние, заяви министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов, цитиран от БТА и „Фокус“.
Вицепремиерът допълни, че 23 милиона лева от дълговете на МВР са за т. нар. вещево доволство (облеклото и обувките на полицаите), а 15 млн. лева – за обезщетения на съкратени и пенсионирани служители. Общо 2 200 000 лева дължи МВР на вещи лица и 2 700 000 лева – за храна.
В дълговете наМВР влизат и 30 000 лева за лекарства, 4 милиона лева за ток, близо 2 милиона лева за отопление и 6 милиона – за данъци и такси. Всъщото време ведомството чака плащане от БДЖ в размер на 14 милиона, допълни министърът.
„Дейността на МВР е много затруднена, но правим всичко възможно това да не влияе на работата на служителите. Досега те са получавали навреме възнагражденията си и в момента предвид финансовото състояние не може да говорим в никакъв случай за увеличаване на заплатите им. Няма обаче да има отнемане на социалните придобивки”, каза още Цветан Цветанов.
По думите на министъра задълженията за вещевото доволство трябва да бъдат изплатени до 15 януари, а парите на вещите лица да започнат да се превеждат до 10 дни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *