Внимание, Шофьори! Очаква ни нова порция изненади, този път са ЗАСТРАХОВКИТЕ!

Започва новата кампания за сключване на застраховки “Гражданска отговорност”

От началото на месец ноември 2013 г. предстои сключване назастраховка “Гражданска отговорност”. Много от БГ водачи ще подменят своята стара застраховка, която изтича през двата месеца до края на годината.

За да привлекат нови клиенти, много от застрахователните дружества започват да предлагат изгодни – евтини оферти.

Например за лек автомобил с двигател до 1 700 кубика, стойността на застраховката излиза от 180 до 200 лв., припомниха от “Монитор”.

След като шофьорите проучат различните застрахователни дружества, ще успеят да намерят и по-евтини оферти с около 20 лева. Но не трябва да забравяте, че тези по-евтини цени важат само, докато тече кампанията и то не при всички видове застрахователни компании.

Николай Генчев, който е председател на Асоциацията на българските застрахователи напомня, че през последните няколко години цената на “Гражданска отговорност” се повишава. Причината за това са безкрайно многото катастрофи по пътищата и средствата, които застрахователите трябва да изплащат на пострадалите.

Както е известно на икономистите, всяко застрахователно дружество трябва да изплаща заплати на своите щатни служили, за издръжка на офиси и премии на застрахователните агенти.

Тези суми се набавят като процент от приходите на застрахователните кампании. Когато има много щети и тези дружества трябва да изплащат големи суми, те съответно вдигат размера на“Гражданската отговорност”.

Въртим се в един омагьосан кръг и топката отново е при водачите на МПС-та. Ако шофирате според изискванията на Закона за движение по пътищата, ако не правите катастрофи, ако няма щети по леките автомобили, тогава застрахователите ще плащат по-малко и размерът на“Гражданската отговорност”ще падне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *