Водещите индекси на Wall Street затвориха на червена територия

Водещите американски индекси приключиха сесията в сряда с понижения. Те не успяха да задържат печалбите за втори пореден ден, след като президентът на САЩ Барак Обама се противопостави на руските действия в Украйна, пише CNBC. Индексите тръгнаха нагорев началото на търговията, но геополитическите новини явно диктуваха настроението на инвеститорите.

Индексът на сините чиповеDow Jones Industrial Averageсе понижи с 0,6% до 16 268,99 пункта. Широкият бенчмаркS&P 500изтри 0,70% до 1 852,56 пункта. ТехнологичниятNasdaq Compositeе надолу с 1,43% до 4 173,58 пункта.

Украйна и Международният валутен фондводят преговори за отпускането на спасителен заем за страната, а САЩ и европейските им съюзници предупредиха, чеще предприемат по-нататъшни действия, ако заради Русия кризата след анексирането на Крим ескалира.

Маrkit оповести предварителните данни за PMI индексът за активността в частния сектор на САЩ. Показателят се покачи до 55,8 пункта през март от 54,1 през февруари. Стойности над 50 пункта свидетелстват за експанзия в сектора.

Данните на Министерството на търговията на САЩ показаха, чепоръчките за дълготрайни стоки са нараснали с 2,2 на сто през февруари. Пазарните нагласи бяха за по-слаб ръст от 0,8% след ревизирания спад от 1,3% през януари.

Акциите наFacebookпоевтиняха с цели 6,94% следпридобиването на Oculus VR. Социалната мрежа ще заплати за сделката с 400 млн. долара в брой и с 23,1 млн. акции. Двете компании очакват приключване на сделката през второто фискално тримесечие на годината.

Книжата наKing Digital Entertainmentизгубиха 15,56% от стойността си до 19 долара за брой. Това бе първият ден на борсата за създателя на Candy Crush. Компаниятапредложи акциите си по емисионна стойност от 22,5 долара. Инвеститорите оценяват първичното публично предлагане като най-лошото от началото на годината.

Със спад от 1,69% в цената на акциите до 59,90 долараJPMorgan Chaseповеде губещите в състава на Dow Jones.

Доларът печели позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните американски ценни книжа отстъпи с 5 базисни пункта до 2,703%.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през май поскъпнаха с 1,07 долара до 100,26 долара за барел.

Контрактите върху златото с доставка през април поевтиняват с 8 долара до 1 303,4 за тройунция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *