Военният холдинг ТЕРЕМ е имал почти 10 млн. лв. в КТБ

~Обединението на военноремонтните заводи в България ТЕРЕМ ЕАД е имало в Корпоративна търговска банка почти 10 млн. лева в различни валути, към момента на затварянето на банката, стана ясно от изявление в парламента на министъра на отбраната Николай Ненчев, в отговор на въпрос от депутата Петър Славов.

„Към 20 юни 2014 година ТЕРЕМ е имало по разплащателна сметка 40 314 лв, а по депозити 3.703 млн. долара и 3.474 млн. лева“, уточни военният министър. Голяма част от парите са постъпили ден преди затварянето на КТБ от крупна сделка.

Николай Ненчев поясни, че КТБ е избрана за банка на ТЕРЕМ след проведен конкурс през 2013 година. Военният министър обяви също, че повече от 25% от всички средства на холдинга са били в КТБ, което е нарушение на приетите решения за разпределение на парите на държавните фирми в различни банки.

Още едно дружество, с принципал министърът на отбраната, е имало пари в КТБ – „Снабдяване и търговия МО- ЕООД“. Към 20 юни миналата година, по разплащателна сметка фирмата е държала 982 594 лева, а по депозити 208 евро и 7999 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *