Войски на Кадафи обстрелват тунизийски град, подсилват ги с амуниции и виагра

„Интензивна стрелба има в центъра на Дехиба. Това започна преди два часа. Хората не могат да излязат навън“, казва един от тунизийците пред агенцията, цитирана от БТА. Според него битката започнала, след като бригади на Кадафи нападнали бунтовниците, разположени в Дехиба. По думите му сраженията се водят между тунизийската армия и силите на Кадафи.
Втори очевидец съобщи, че снаряди падат върху къщи в Дехиба и една жена е била убита, но все още няма официална информация.
В същото време тази сутрин силни експлозии отекнаха около летището на западния либийски град Мисрата, който е под контрола на бунтовниците, предаде Франс прес. Към 9 ч. местно време бе открит и огън с автоматично оръжие. След като в понеделник войските на Кадафи бяха отблъснати от града, в предградията непрестанно се водят сражения.
Дипломати съобщиха, че представителят на САЩ в ООН Сюзън Райс е заявила пред Съвета за сигурност, че лоялните на Муамар Кадафи войски извършват все повече актове на сексуално насилие, а на някои е било изписано лекарството срещу импотентност виагра, за да изнасилват жени от районите с бунтовници.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *