Връчиха Годишните награди за отговорен бизнес 2010

За втора поредна година, изпълнителната власт оказа голямо внимание и демонстрира подкрепа към бизнеса и компаниите, ангажирани със социално-отговорни проекти. Сред официалните гости на церемонията бяха министрите Трайчо Трайков, Нона Караджова, Тотю Младенов, Сергей Игнатов и Свилен Нейков. Посланикът на Великобритания, Н.Пр. Стийв Уилиамс и други дипломати също уважиха събитието. Повече от 250 представители на бизнеса се събраха, за да научат кои са отличените социално-отговорни проекти за 2010.
Министър Трайчо Трайков връчи призовете в категорията „Инвеститор в обществото”. Победител тази година е Райфайзенбанк за дарителската кампания „Избери, за да помогнеш”, разработена с цел оказване на реална помощ за устойчиви проекти от четири сфери на обществения живот – здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда и култура и образование. Втора награда бе отсъдена на Виваком за създаването на VIVACOM Институт за детско психично здраве и развитие в София, част от дългосрочната социална програма на телекома в подкрепа на децата с аутизъм, дислексия и други специфични психични състояния. С трета награда бе отличена АстраЗенека България за проектът „Повишаване на информираността на обществото за риска от сърдечно-съдови заболявания”.
Призовете в категория Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд връчи министър Тотю Младенов. Г-жа Саша Безуханова, генерален директор, прие приза на Хюлет-Пакард България за първа награда за проект, даващ възможност на младите специалисти да придобият опит в международна среда, като работят в екип с водещи световни компании, клиенти на НР. Подгласници в тази категория бяха Мобилтел за инициативите си, свързани с ангажираността на служителите и удовлетвореността им от компанията като работодател. ЧЕЗ България бе отличена с трето място за дейностите си по осигуряване на необходимите условия и среда за професионално, кариерно и личностно развитие на своите служители.
„Темата за околна среда е актуална и всички трябва да участваме в процеса за намаляване ефектите, който оказваме върху нея”, заяви министър Нона Караджова, която връчи първа награда в категория Инвеститор в околната среда на Globul. Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“, прие отличието за програмата GLOBUL Green, представляваща съвкупност от дългосрочни проекти, насочени към отговорна употреба на ресурси и материали, развиване и предлагане на устойчиви продукти и услуги и публично-частни партньорства за реализиране на национални, дългосрочни проекти с висока значимост за опазване на околната среда. Този приз отваря вратата на компанията и към Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2012 г. в Брюксел. Втора награда бе отсъдена на Кока-Кола България за “Моят зелен град”, дългосрочна инициатива, която се провежда от системата на Кока-Кола в България в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и Столична община. Трето място грабна Ей И Ес Гълъбово за „Технически проект за почистване на река Соколица”, който вклюва проучване и прилагане на мерки за намаляване системните наводнения при интензивни валежи на село Обручище от преминаващата през селото река Соколица.Голямата награда в категорията Маркетинг свързан с кауза връчи министър Свилен Нейков на Данон Сердика и Фондация „Димитър Бербатов” за съвместен социален проект за грижа за децата на България – под надслов „Активни и здрави”. Проктър & Гембъл бе отличена с второ място за кампанията “Шанс за живот, шанс за нови спомени”, създаваща чрез дарителска и образователна программа, обществено знание и солидарност за подпомагане на 6000 деца раждани преждевременно в България. Трето място бе отсъдено на Е.ОН България за цялостната концепция под надслов „Моята енергия за промяна”, целяща повишаване на информираността и насърчаване на енергийно ефективно поведение у потребителите на електроенергия.
„Изходът от кризата се намира в образованието”, заяви министър Сергей Игнатов, който връчи наградтие в катеогирията Инвеститор в знанието. Георги Ранделов, изпълнителен директор, прие отличието за първото място на Майкрософт България за образователния проект „Дигитален клас“. Проектът е насочен към въведждането на Облак услуги, базирани на Microsoft Live@Edu платформа, в К-12 сегмента на българската образователна система. Той се изпълнява с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, чрез регионалните инспекторати по образование, като част от глобалната програма на Microsoft „Партньори в обучението”. Мусала Софт взе второ място за дейностите си през последните 10 години насочени към преодоляването на недостига на знания в областта на ИТ между висшите училища, университетите и реалния бизнес. Трето място в категорията получи АстраЗенека за проекта „Младите хора и бъдещето- подкрепа за разгръщане на потенциала на младите хора в България”.
Райфайзенбанк бе отличена с наградата Енгейдж. Нейният носител се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, чиито основен критерий е степента на ангажираност и участие на служителите при реализирането на номинирания проект и за цялостен принос на служителите за обществено-полезни каузи.
Розаимпекс получи специалната награда за цялостна социално-отговорна политика на малко и средно предприятие. Наградата връчи Мария Шишкова, председател на БФБЛ и Управляващ съдружник на AIMS Human Capital България и Македония.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *