Връщане на акредитациите по ФАР – по-реалистичен вариант

Най-добрият вариант за бъдещето на агенцията по ФАР към финансовото министерство е да се върне акредитацията й. Това каза министърът на финансите Пламен Орешарски преди редовното заседание на Министерския съвет. Според министър Асен Гагаузов до края на август ведомството му ще се справи с проблемните области в агенцията към регионалното министерство.

Министерството на финансите е наясно с описаните в доклада на Европейската комисия слабости в агенцията по ФАР отпреди шест месеца, каза Пламен Орешарски. Защо обаче на се положени усилия за преодоляването на проблемите, финансовият министър обясни, че е отговорност на много хора.

Според него от посочените вчера два варианта за бъдещето на проектите по ФАР по-реалистичен е връщането на акредитацията на агенциите. Прехвърлянето на по-важните проекти към сходните звена в икономическото и социалното ведомство е само теоретичен вариант, който на практика е трудно приложим.

Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов съобщи, че лично ще се заеме с агенцията по ФАР към неговото ведомство и очаква и очаква по този начин проблемите да се коригират много по-бързо.

Според него след края на август Европейската комисия може да направи нов одит на звеното и да оцени направените промени. В момента се подготвя подробна справка за дейността на агенцията към регионалното министерство от 2004 година до сега.

lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *