ВРЪЩАТ СТАРАТА СЛАВА НА ПЛОВДИВ КАТО СТОЛИЦА НА ЛАЗЕРИТЕ

Амбицията да се развиват в производството на модерни лазери потвърди на пресконференция днес мениджмънта на „Оптела – оптични технологии” АД – Пловдив, както и мажоритарният собственик КТИ „Съединение” АД. Колаборацията с водещи производители на компоненти от Италия и Германия правят от пловдивските лазери едно съвсем конкуретноспособно изделие на европейския пазар. С откриването днес и на обособен технологичен участък “Master cut” на практика се създаде един Job shop, който с такива авагардни технологии в рязането на материали като лазери, водна струя и плазма, се явява и най-големия подобен център на Балканите.
Развитието на иновациите в това направление са поверени на съвместното българо-руско дружество „Сатура” АД, от руска страна участват едни от светилата на руската наука в областта на лазерите и оптиката като акад. Панченко и проф. Бондаренко. Особен акцент ще се постави и в по-нататъшното развитие на медицинските лазери, особено в областта на стоматологията.
На срещата ръководителите на „Оптела” – инж. Петър Стайков, и председателят на Надзорния съвет на КТИ „Съединение” – инж. д-р ик. Петър Нейчев, говориха и за намеренията на дружеството и корпорацията, които са сред водещите фирми на Българската фондова борса, да предложат акции на чуждестранни борси в други държави като Турция, Гърция, Германия, като се разчита на малки и средни инвеститори.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *