Все по-турдно се намира работа в Лондонското сити

Според анализа на данните за миналата година, обявените свободни позиции във финансовия център на Англия са били с 8% по-малко, като за цялата 2011 година са пуснати обяви за 54 хил. вакантни позиции спрямо 58 800 година по-рано.
Най-голямо е било влошаването през последните месеци на годината, като през декември са обявени едва 1 490 свободни работни позиции в ситито, което е спад с 43% спрямо същия месец на предходната 2010 година.
Друг тревожен детайл е, че в голямата си част обявените вакантни позиции за миналата година са били за заместване на служители напуснали дадена фирма, за да започнат работа в друга фирма. Тоест почти няма новоразкрити работни места. От друга страна малкото новоразкрити работни позиции са били свързани основно с необходимостта от подсилване на юридическите отдели, които са имали повече работа във връзка със задълбочаването на банковата криза.
Анализаторите на пазара на труда в ситито допълват още, че ако до сега за едно работно място е имало средно по двама кандидати, то вече за една вакантна позиция се конкурират най-малко трима желаещи. Макар това да дава възможност за компанията да направи по-добър избор, разполагайки с повече алтернативи, много малко са онези работодатели, които се възползват от предимствата на този микроклимат за освежаване на човешките ресурси.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *